Efectes al escriptori amb xgl i compiz

Tal i com ja s’ha indicat a altres llocs, Novel va alliberar l’eina Xgl que ens permet tindre uns efectes espectaculars a l’escriptori GNU/Linux. Entre ahir i avui he migrat el meu portàtil a la versió de desenvolupament d’Ubuntu (Dapper) i he seguit les instruccions del fòrum d’Ubuntu per activa Xgl i compiz… el resultat és espectacular, fins i tot hem pogut fer una demo al curs de GNU/Linux Avançat.

En quant a Dapper, encara tenen coses per polir… de fet fins a Abril no sortirà la versió final. Les úniques coses que m’han cridat l’atenció han sigut:

 1. Arranc lleugerament més ràpid
 2. Al nautilus podem pressionar CTRL+f per buscar fitxers
 3. Suport per Smart Batteries de serie

3 thoughts on “Efectes al escriptori amb xgl i compiz

 1. Hola

  He notado en el changelog de una revisión del kernel de ubuntu dapper que añadieron soporte para smart batteries, pero usando kde (no sé si en gnome pasa lo mismo) la bateria no se detecta a menos que utilice un DSDT parcheado y compilado en /etc/mkinitrmafs/

  A ti te funciona “out of the box”?

  Gracias
  lucas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *